Prima pagină   |   Harta site-ului   |  Contacte   | Online Programare la Medic   |  Admin | WebMail

     Română      Русский
Prima pagină  »  Servicii  »  Reabilitarea psiho-socială în alcoolism și narcomanie
Reabilitarea psiho-socială în alcoolism și narcomanie

 

 
 

 

Prețuri

descarcă notă informativă

Primește o consultație gratuită la tel: 0 602 99 665

„Narcologul îmi este nașul iar narcologia - a doua casă.” - un bărbat de 55 ani care se internează regulat în secția de narcologie, iar tratamentul îi ajunge doar până următoarea săptămână. „Am pierdut totul - familia, lucrul și căminul...”


Adicțiile, inclusiv dependența de droguri (narcomania), de alcool (alcoolismul), tutun sau alte substanțe biologic active, precum și unele comportamente adictive - tulburările alimentare, jocurile de noroc, nimfomania ș. a., sunt maladii cu afectare multilaterală - bio-psiho-socială.

Noi definim adicția (dependența) ca modificări psihice și comportamente compulsive, îndreptate spre obținerea și consumul substanțelor psihoactive în pofida sănătății, sau intereselor  proprii ale persoanei. Aici de asemenea sunt incluse adicțiile ce țin de anumite acțiuni dar nu substanțe (jocul de noroc, tulburările alimentare, nimfomania ș. a)

Foarte des dependentul de droguri (sau altă substanță psihoactivă, inclusiv alcool) ajunge la probleme de sănătate, probleme cu legea. Cel mai des relațiile în familie sunt substanțial compromise. Dependenții au un risc de moarte prematură considerabil mai mare ca populația generală.

Programul de reabilitare a dependențelor în baza comunității terapeutice Centrul de Reabilitare Recovery - este unicul program complex de așa fel din Moldova. Clienții parcurg un program de reabilitare integrată multilaterală de 28 de zile după modelul Minnesota, care este modelul standard recunoscut mondial și recomandat de OMS pentru tratamentul și reabilitarea în addicții.

În același timp în cadrul programului se aplică în volum substanțial psihoterapia motivațională și cea rațional-emotivă și comportamentală (REBT) (după programul american SMART Recovery), mindfulness, consilierea psiho-socială, suportul egal și intervențiile socioterapeutice. Specialiștii noștri au o experiență profesională și de viață bogată care le permite înțelegerea autentică a problemelor dependentului.

 

În finalul programului clientul obține cunoștințe profunde privind natura și perfidia maladiei, însușește abilități practice de a se observa critic, inclusiv emoțiile, gândurile și comportamentele, în același timp obținând capacitatea de a nu acționa compulsiv și a relua consumul. O altă direcție importantă este începutul activităților de restabilire a relațiilor sociale funcționale care vor micșora riscul relapsului de consum și vor ajuta la o viață armonioasă în continuare.

Pentru majoritatea clienților se recomandă și se facilitează urmarea de mai departe a unui grup de suport permanent sau de lungă durată.

Primește o consultație gratuită - Telefon: 0 602 99 665

 

 

 

 

 

 

 


Ultima redactare: ..18.03.2021   
Accesări: 58434


Prima pagină  »  Servicii  »  Reabilitarea psiho-socială în alcoolism și narcomanie

Suntem în Viber
+37360299333